Δομή ενός μαθήματος Κινησιολογικής Ανάπτυξης για Βρέφη

Infant Developmental Movement Education

Παιχνίδι – Κίνηση – Εξέλιξη – Χαρά – Κατανόηση – Επικοινωνία – Άγγιγμα – Τοποθέτηση – Στάδια Ανάπτυξης

Οι συναντήσεις μας διαρκούν 90 λεπτά και γίνονται 2 φορές μήνα. Κάθε φορά συμμετέχουν ως 5 βρέφη με τους γονείς ή φροντιστές τους.

Κύριο στοιχείο των μαθημάτων είναι το παιχνίδι, η περιέργεια και φυσικά η κίνηση, για αυτό προτιμήστε άνετα ρούχα ώστε να μπορείτε να καθίσετε στο πάτωμα και να κινηθείτε με ευκολία.

Στα μαθήματα αυτά θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα εξελικτικά στάδια του παιδιού σας, ανάλογα με τον μήνα που διανύει, με τρόπο άμεσο και κατανοητό. Θα μάθετε πολύ συγκεκριμένα τι είναι υποστηρικτικό και ωφέλιμο στην αναπτυξιακή του διαδικασία, πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα μικρά πράγματα που συχνά θεωρούμε δεδομένα και θα δείτε από άλλη οπτική τα όσα υπέροχα ήδη κάνει το παιδί σας!

Είναι καλοδεχούμενοι να συμμετέχουν ως παρατηρητές φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, επαγγελματίες που εργάζονται με βρέφη και παιδιά, όσοι πρόκειται να γίνουν γονείς κι επιθυμούν να αποκτήσουν αίσθηση του αγγίγματος, του χειρισμού και να δουν πως κινείται ένα βρέφος που αξιοποιεί πλήρως τα αντανακλαστικά του, τα κινητικά του μοτίβα, κτλ.

Κόστος για παρατηρητές 30€ ανά συνάντηση ή 50€ εάν πρόκειται ζευγάρι.